Octavian Ţîcu: Deşi PUN pledează pentru anticipate, Maia Sandu ar fi trebuit să vină cu un Guvern pe bune

Dacă lui Andrei Năstase cineva îi va propune să fie prim-ministru, la sigur va alerga şi cu Dodon şi cu alţii, a afirmat Ţîcu.
Maria Maevschi
03.02.2021

alte articole

Octavian Ţîcu, deputat în Parlamentul R. MOldova (parlament.md)
Maria Maevschi
03.02.2021

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Octavian Ţîcu, deputat în Parlament, a anunţat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4 că nu va participa la votarea Nataliei Gavriliţa pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova.

„Am să fiu prezent în sală, dar probabil am să mă abţin, sau chiar am să plec la momentul în care va începe acest circ, pe care eu îl consider absolut neserios şi lipsit de respect faţă de cetăţenii Republicii Moldova. Prin urmare nu voi participa la acest vot.

Noi pledăm pentru alegeri parlamentare anticipate, în oricare formă ar fi, dar eu cred că dna Maia Sandu ar fi trebuit să vină cu un Guvern pe bune, un Guvern care întrunind un consens în societate, ar fi avut o cu totul altă abordare şi în Parlament”, a explicat Octavian Ţîcu.

Totodată, acesta a ţinut să menţioneze că după alegerea ei în calitate de preşedinte, Maiei Sandu a transformat Preşedinţia într-o filieră a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS).

Probabil în Consiliul de Securitate ar fi trebuit să fie şi alţi oameni, probabil în acest Guvern ar fi trebuit să fie consultaţi şi alţi oameni, poate reprezentanţii şi altor partide politice, şi atunci această mascaradă nu ar fi avut tenta unui ping-pong între Maia Sandu şi Igor Dodon, a punctat Octavian Ţîcu, adăugând că „aceşti doi oameni încă nu au ieşit din campania electorală, ei în continuare se bat”.

De asemenea, a specificat parlamentarul, în actualul context politic, există două opţiuni:

- socialiştii vor vota şi chinul se va prelungi pentru că va fi un Guvern tras de păr, pe care majoritatea îl va obstrucţiona atunci când va dori şi la momentul oportun îl va debarca, cum au debarcat-o pe Maia Sandu în noiembrie, fie vor răsturna acest Guvern şi vor pune ţara la o limită în care a doua tentativă va însemna dizolvarea Parlamentului;

- în cel de-al doilea caz, poate fi înaintat chiar Igor Dodon sau unul care să fie incomod Maiei Sandu.

„Dacă lui Andrei Năstase cineva îi va propune să fie prim-ministru, la sigur va alerga şi cu Dodon şi cu alţii. Eu nu cred că se poate de exclus asemenea scenarii. Moldova e ţara minunilor”, a afirmat Octavian Ţîcu.

În concluzie, deputatul a subliniat că socialiştii, Partidul Şor, PD-ul şi Pro-Moldova nu au niciun interes în alegeri anticipate, pentru că ei deţin puterea şi au mandate care le oferă nişte beneficii. „Cine are interes pentru alegeri anticipate sunt PAS, Usatîi şi evident că noi pentru că credem că avem capacităţi şi posibilităţi să intram cu fracţiunea unionistă în Parlamentul RM”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor