Ultima propagandă a Coreei de Nord a fost respinsă de SUA, ca de obicei

Tara MacIsaac
22.02.2013

Un clip lansat de regimul nord-coreean a fost încărcat pe youtube în această săptămână, declarând că "testul nuclear la nivel înalt efectuat de Coreea de Nord împotriva invadatorilor imperialişti americani este un factor de descurajare nucleară care ne protejează suveranitatea."

Clipul îi prezintă pe Obama şi armata americană înconjuraţi de flăcări. Acesta susţine că al treilea test nuclear subteran "este un avertisment solemn că timpul nu mai este de partea Statelor Unite."

Secretarul de presă al Casei Albe, Jay Carney, a declarat pentru reporteri la o conferinţă de presă de miercuri, că el este indiferent la avertismentele nord-coreene.

"Eu aş spune pur si simplu că propaganda provocatoare ne îngrijorează mult mai puţin pe noi şi aliaţii noştri decât acţiunile provocatoare care încalcă angajamentele Coreei de Nord faţă de Naţiunile Unite şi comunitatea internaţională, încălcări flagrante ale angajamentelor sale atunci când vine vorba de programul său de arme nucleare", a spus Carney.

Campania de propagandă a Coreei de Nord împotriva Statelor Unite a fost respinsă şi înainte de Casa Albă.

În aprilie 2012, Carney a afirmat într-o declaraţie oficială: "Coreea de Nord nu face decât să se izoleze şi mai mult prin implicarea în acte provocatoare şi să risipească bani pe arme şi propagandă în timp ce oamenii din Coreea de Nord mor de foame. Încercarea îndelungată a Coreei de Nord de a dezvolta rachete şi de a desfăşura arme nucleare nu i-a adus securitate - şi niciodată nu o va face. "

Telegraph TV, printre alte surse, a postat videoclipul netradus. Cei care l-au vizionat, nereuşind să înţeleagă textul, au remarcat calitatea cinematografică proastă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor