UPDATE: Ponta îl demite pe secretarul de stat Constantin Chiper. Directorul ROMATSA şi-a dat demisia

Constantin Cătălin Chiper, Secretar de Stat
Constantin Cătălin Chiper, Secretar de Stat (Epoch Times România)

UPDATE: Directorul ROMATSA, Aleodor Frâncu, şi-a dat demisia din funcţie la doar câteva ore după ce premierul Ponta a anunţat că va cere Ministerului Transporturilor destituirea sa.

***

UPDTE: Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Ion Burlui, a demisionat, miercuri, ca urmare a situaţiei privind intervenţia în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni.


***

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri primele demiteri după accidentul aviatic din Munţii Apuseni: secretarul de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper (PNL) va fi demis. Premierul cere şi înlocuirea directorului general şi a directorului de operaţiuni ROMATSA, dar şi a şefului STS, pentru deficienţe inacceptabile în cazul accidentului din Cluj.

Referitor la concluziile preliminare ale raportului solicitat privind modul în care instituţiile statului au intervenit după accidentul aviatic, premierul Victor Ponta a afirmat că în acţiunile de căutare şi salvare au existat deficienţe inacceptabile care provoacă indignare, această stare de lucruri impunând îmbunătăţirea sistemului de intervenţie.

Victor Ponta a afirmat că la Ministerul de Interne, ROMATSA şi STS lucrurile au funcţionat inacceptabil de încet şi ca atare a decis înlocuirea din funcţie a secretarului de stat Chiper, înlocuirea directorului general ROMATSA şi a directorului de operaţiuni şi va solicita înscrierea pe ordinea de zi a CSAT a unui raport privind activitatea STS şi înlocuirea şefului STS.

Totodată, primul-ministru propune să fie decoraţi cei 5 supravieţuitori şi cei care au depus eforturi pentru găsirea supravieţuitorilor.

Liderul PNL Crin Antonescu, împreună cu miniştrii liberali s-au deplasat la Palatul Victoria pentru a discuta cu premierul Victor Ponta în legătură cu modul în care au reacţionat autorităţile în cazul accidentului aviatic din Cluj, având în vedere că Ministerul de Interne este condus de un liberal.

Vicepremierul Gabriel Oprea a participat la discuţii, după ce anterior a redactat un raport privind reacţia autorităţilor implicate în cazul accidentului aviatic.

Răspunzând unei întrebări puse de jurnalişti, ministrul de Interne Radu Stroe a declarat marţi seară că îi pare rău că accidentul aviatic de la Cluj s-a întâmplat în timpul mandatului său, afirmând că problema a fost "la localizare".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne