Fiona Ferro este campioana ediţiei din acest an a turneului WTA de la Palermo (video)

Tenismana franţuzoaică s-a impus în ultimul act al circuitului italian în faţa estoniencei Anett Kontaveit, în două seturi, scor final 6-2, 7-5, devenind astfel prima jucătoare care cucereşte un titlu în circuitul WTA după o pauză de cinci luni datorată pandemiei de coronavirus.
Tenismana din Franţa, Fiona Ferro.
Tenismana din Franţa, Fiona Ferro. (Getty Images)

Franţuzoaica Fiona Ferro (23 ani, 44 WTA) este câştigătoarea turneului feminin de tenis de la Palermo (Italia), după ce a reuşit să treacă în marea finală, destul de dificil, de estonianca Anett Kontaveit (24 ani, 20 WTA).

Jucătoarea din Franţa s-a impus cu 6-2, 7-5 după 102 minute de joc efectiv, succes ce i-a asigurat un salt de nouă locuri în ierarhia WTA, de pe 53 pe 44. Pentru aceasta este cel de-al doilea trofeu cucerit după cel obţinut în 2019 la Lausanne (Elveţia), disputat tot pe zgură.

Adversara sa a urcat la rândul ei două poziţii în clasament şi se află acum pe 20.

Pentru Anett Konaveit, aceasta a fost a patra înfrângere în cinci finale disputate în circuitul profesionist, singurul său titlu fiind obţinut în 2017 la 's-Hertogenbosch (Olanda).

Circuitul WTA va continua de luni cu turneele de la Praga, tot pe zgură, şi Lexington (SUA), pe hard.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport