O nouă amânare în dosarul ICA, în care este implicat Dan Voiculescu

Dan Voiculescu.
Dan Voiculescu. (www.danvoiculescu.ro)

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, marţi, pentru data de 10 iunie, dezbaterile în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, în care Dan Voiculescu, patronul Trustului Intact şi fondatorul PC, a fost condamnat, în prima instanţă, la 5 ani de închisoare cu executare.

Sentinţa în dosar trebuia să fie pronunţată pe 29 aprilie, când un complet format din doi judecători urma sa se pronunţe pe mai multe excepţii ridicate de avocaţii lui Dan Voiculescu.

Şedinţa de judecată nu a mai avut loc, deoarece judecătorul Stan Mustaţă a fost ridicat de procurori şi dus la DNA pentru audieri, acesta fiind acuzat că a cerut bani de la mai multe persoane, printre care şi de la Mihai Stoica, pentru a da soluţii favorabile acestora.

În locul lui Stan Mustaţă, din completul de judecată, pentru dosarul lui Voiculescu, va face parte judecătoarea Luminiţa Cristiu-Ninu, fost preşedinte al Tribunalului Teleorman.

Noul complet de judecată va lua în dezbatere excepţiile ridicate anterior de avocaţii lui Dan Voiculescu.

Avocaţii lui Dan Voiculescu au formulat mai multe excepţii şi cereri, printre acestea fiind şi o solicitare de anulare a Hotărârii de Guvern 290/2002, prin care Institutul de Cercetări Alimentare a fost trecut din proprietatea statului în proprietate privată, cerând totodată să i se restituie toate cheltuielile pe care le-a efectuat la acest institut.

Curtea Supremă a decis joi ca judecătorul Stan Mustaţă şi grefiera Mariana Curea, arestaţi preventiv în dosarul de mită pentru soluţii favorabile unor inculpaţi şi condamnaţi, rămân în detenţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne